Idealne igračke za vašu bebu

Od rođenja do druge godine igračke prvenstveno služe za podsticanje djetetovog psihomotornog razvoja, ali da bi tu ulogu zaista imale, treba da budu prilagođene uzrastu.
Naravno, biće vam teško da djetetu ne date sve te prelijepe, s ljubavlju izabrane igračke, a možda će vas i gristi savjest.
Za to nema potrebe, jer one nemaju nikakvu ulogu dok dijete ne poraste dovoljno da bi se njima igralo.
Vjerovali ili ne, ali prva igračka kojom će se vaša beba igrati upravo ste vi.
Sve bebe od prvog trenutka poslije rođenja privlači ljudski lik. Naročito reaguju na poznato lice, posebno na majčin lik.
Malim bebama najzanimljivije su zvučne igračke te one koje im privlače pogled kretanjem, žarkim bojama ili izraženim kontrastima.
Kasnije na njihovo mjesto dolaze igračke kojima mogu ¨upravljati¨, stiskati ih, slagati i, što je osobito važno, stavljati ih u usta.
Vaša beba će obožavati prostirke za igru na kojima beba može da vježba, igra se i zabavlja,
mekane igračke koje ne bi smjele da imaju dugmiće, zvonca, trake koje beba može otkinuti i staviti u usta ili se povrijediti,
gumene igračke za stiskanje, naročito tokom kupanja u kadici, zanimljive knjige koje sadrže interesantne slike i proizvode određene zvukove
(najčešće su to knjige koje oponašaju zvukove životinja kada se pritisne određeno dugme),
šareni prstenovi za glodanje koji su korisni kada bebi izbijaju prvi zubići, zvečke koje proizvode određene zvukove i svijetle.

IZVOR: YUMAMAOSTAVI KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *