Gradski derbi u Sevilli

I ove sezone veliki gradski derbi Sevilla dočekuje u boljem raspoloženju, odnosno sa boljim rezultatima od Betisa.
Betis je u prošlom kolu još jednom pokazao svu svoju ćudljivost.
Ekipa je to koja može zaustaviti jednu Barcelonu na svom terenu, ali i biti potopljena u lokalnom derbiju kod očajne Granade.
U nezgodno vrijeme je Betis pao u formi i u gradski derbi ulaze sa pet mečeva bez pobjede.
Dok Sevilla ima veoma dobru sezonu i pored velike bodovne prednosti nad Betisom, navijači žele pobjedu nad gradskim rivalom u svakom novom ogledu.
Derbiji su uvijek posebni susreti, ali Jorge Sampaoli naglašava da ovaj ima i dodatnu težinu: “Bodovi iz derbija biti će ključni za naš ostanak u utrci za najviše pozicije u ligi.
Mi dolazimo na Villamarin u jako dobroj formi, no Betis je ove sezone pokazao da na svom terenu svakome može zagorčati život”.
Trener Betisa Victor Sanchez se nada da će njegovi momci krenuti žestoko od prve minute, kao protiv Barcelone.
Kod Betisa za današnji susret vraćaju se German Pezzella i Dani Ceballos koji su odradili suspenzije i biti će u konkurenciji za prvu postavu.
Sevillin branič Clement Lenglet se ozlijedio u Ligi prvaka protiv Leicestera, no kako Sampaoli na raspolaganju ima Gabriela Mercada problema ne bi trebalo biti.
Vjerovatni početni sastav Betisa: Adan – Piccini, Pezzella, Mandi, Tosca, Durmisi – Ruben Pardo, Petros, Martin(Ceballos) – Ruben Castro, Alegria.
Vjerovatni početni sastav Seville: S.Rico – Mariano, Carrico, Rami, Escudero – N’Zonzi, Iborra – Vazquez, Nasri, Vitolo – Jovetić.

IZVOR: DVOZNAKOSTAVI KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *